La patronal Foment del Treball Nacional ha anunciat aquest dimecres que el FC Barcelona, l'impacte econòmic del qual va suposar la passada temporada un 1,46% del PIB de la capital catalana, s'ha incorporat a l'organització empresarial. Ho va anunciar ahir el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, durant la presentació d'un informe realitzat per la consultora PwC sobre l'impacte econòmic del club, que va sumar durant el període 2018-2019 uns 1.191 milions d'euros.

D'aquesta manera, el Barça es converteix en la primera entitat esportiva que formarà part de la patronal. D'acord amb l'informe, el club va generar gairebé 19.500 llocs de treball i una recaptació fiscal de 366 milions d'euros, de manera que es va consolidar com un dels agents «transversals i dinamitzadors» de la ciutat en múltiples sectors, com el turisme, l'hostaleria, el transport o els mitjans de comunicació.

L'informe també el fa responsable de l'atracció de turistes a Barcelona, la qual cosa es va traduir en fins a 1,43 milions de pernoctacions.

Pel que fa a l'impacte que va tenir el club i la seva fundació a Catalunya la temporada passada, l'informe xifra en 1.394 milions d'euros el gruix econòmic aportat al PIB, que equival al 0,57%, i va ajudar a crear 23.531 llocs de feina.