Som Energia preveu impulsar dos projectes d'envergadura relacionats amb la producció d'energia eòlica. Es tracta de dos parcs eòlics, un primer a Astúries i un segon a Navarra, amb l'objectiu d'augmentar la producció pròpia d'energia renovable.

Actualment la cooperativa fabrica al voltant del 4% de l'energia que consumeixen els seus socis i clients. La resta la compra a altres productors d'energia verda. Amb el finançament d'aquests dos nous projectes l'entitat vol quintuplicar aquesta producció, passant del 4 al 20% durant els tres propers anys.

Vilanova de la Muga

Recentment, la companyia ja va anunciar que té sobre la taula el projecte d'instal·lació fotovoltaica a Vilanova de la Muga amb capacitat per produir 3 megawatts (MW) d'energia. Segons va informar ahir la responsable de generació de Som Energia, Nuri Palmada, amb el parc eòlic que volen impulsar a Astúries l'entitat aconseguiria una producció de 10 megawatts d'energia.

La cooperativa també està construint una planta fotovoltaica a la província de Granada i fa pocs mesos en va engegar una altra a Anglesola, a Lleida, que preveu subminitrar electricitat a unes 1.800 famílies.

Recentment, Som Energia ja va va inaugurar una planta fotovolcaica a La Florida (Lora del Río, Sevilla), finançada gràcies a les aportacions de més de 1.600 persones sòcies que van participar en l'última emissió d'aportacions voluntàries al capital social de Som Energia. La inversió, de 1.025.000 euros, ha permès la construcció, la tramitació dels permisos i la posada en marxa de la planta.

En total, la cooperativa gironina d'enegia verda preveu desemborsar uns 10 milions d'euros, tant en aquests parcs eòlics com en els projectes de plantes fotovoltaiques.