Els restaurants i locals d'oci nocturn preveuen facturar entre un 30% i un 40% més durant el cap de setmana de Carnaval, en comparació amb un cap de setmana normal, segons ha informat la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm). Aquest increment de facturació, que preveuen que comenci aquest dijous gras, vindrà a través dels sopars de colles i balls de disfresses. La Fecasarm ha celebrat que això "els permetrà refer-se de la baixa facturació obtinguda durant els mesos de gener i febrer, que solen ser, juntament amb novembre, els més fluixos de l'any".

La previsió és que els sopars de grup, els balls de disfresses, l'ampliació horària i el fet que surti de festa molta més gent que un cap de setmana normal faci que, principalment les nits de divendres i dissabte, la facturació creixi un 30% de mitjana. Aquest percentatge s'enfila fins al 40% en les localitats costaneres.

El president de Fecasarm, David López, ha afirmat que la celebració de carnestoltes "és una data marcada cada any en groc al calendari dels restauradors i empresaris d'oci nocturn, ja que igual que les revetlles de Cap d'Any o Sant Joan, és una data en la que tradicionalment un percentatge molt alt de gent surt a sopar fora i de festa". Ha afegit que la despesa per persona és "substancialment superior la que es realitza un cap de setmana normal gràcies als sopars de grup i l'atractiu que tenen els balls de disfresses". "S'agreix enormement en aquestes dates després d'uns mesos de gener i febrer molt baixos en facturació", ha afirmat.

Bars, restaurants i discoteques poden tancar més tard

A més, els locals i restaurants podran tancar una mica més tard gràcies al permís d'ampliació horària. Així, els bars, restaurants, bars musicals i sales de concert podran perllongar l'horari màxim de tancament en trenta minuts, fins a les tres de la matinada el dijous, diumenge i dilluns, i fins a les 3.30 hores el divendres i el dissabte. Pel que fa a les discoteques i les sales de ball l'ampliació serà de 45 minuts, fins a les 5.45 hores el dijous, diumenge i dilluns i fins a les 6.45 divendres i dissabte.