Aitona posarà en marxa una prova pilot que permetrà apadrinar presseguers o nectariners de dos pagesos de la localitat. Els padrins podran triar entre collir ells mateixos la fruita a l'estiu o bé rebre-la a casa en fresc i, si es vol, una part en conserva. També hi haurà l'opció de donar-la a entitats benèfiques.

La iniciativa, que té a l'empresari Tatxo Benet com a ambaixador, pretén donar a conèixer el procés que segueix l'arbre durant l'any per produir préssecs o nectarines. Aitona confia superar enguany els més de 20.000 visitants que l'any passat van gaudir del paisatge rosat que conformen els presseguers florits de la població.

Les rutes, guiades o que també es poden fer per lliure, s'avancen i començaran el 27 de febrer.

Fent una aportació de 50 euros, els padrins tindran l'opció d'anar a l'estiu a collir ells mateixos al camp els préssecs o nectarines del seu arbre. Però qui ho prefereixi podrà rebre la fruita a casa seva en fresc, uns 20 quilos concretament, o una part en fresc i una altra envasada en pots de conserva, pagant 70 o 90 euros, respectivament.

La iniciativa té com a primer ambaixador l'empresari lleidatà Tatxo Benet, amb vincles materns al municipi, que ja ha anunciat que serà la primera persona en sumar-se a aquesta proposta, assumint l'apadrinament d'un centenar d'arbres dels quals, posteriorment, donarà la fruita que produeixin a diferents entitats benèfiques.