Un rànquing elaborat pel portal Pisos.com estableix que, curiosament, la casa més cara d'Espanya no es troba ni a Madrid ni a Barcelona, sinó que està a la província de Màlaga, que situa set propietats entre les deu primeres, on també apareixen Barcelona, Madrid i Balears, amb una. Segons Pisos.com, la casa més cara de la província de Girona està a Vilademuls i té un valor de 6,5 milions d'euros, de manera que se situa en el setzè lloc de les més cares de l'Estat.

Els preus per metre quadrat de les cases d'aquest llistat oscil·len entre els 6.000 i els 22.000 euros, es tracta de finques amb més de 800 metres quadrats de superfície construïda repartits en 2 o 3 plantes, més de 5 habitacions, almenys 3 banys, jardí, piscina, garatge amb capacitat per a diversos vehicles, elevades mesures de seguretat i, en aquells casos en què es tracta de finques o xalets, amb ubicació a urbanitzacions residencials d'alt estànding.

Pisos.com ha realitzat un rànquing anual que deixa en posicions destacades províncies com Cadis, Castelló, Còrdova, Girona, Guipúscoa, Sevilla, Toledo o València, i que tanca les de Zamora, Sòria, Orense i Jaén, amb preus màxims en els habitatges més cars que no arriben al milió.

La casa més cara d'aquest rànquing està situada a Marbella, costa 25 milions d'euros i té 1.548 metres quadrats repartits en vuit habitacions, 14 banys, terrassa, dues piscines (una a l'exterior amb vistes al mar i una altra climatitzada a l'interior), una zona de spa amb sauna, oficina, gimnàs, sala de massatges i dos garatges amb capacitat per a tres vehicles cada un. A més, té platja privada a la qual es pot accedir des de l'habitatge.

La segona propietat del rànquing està a Benahavís, té un valor de 17,5 milions d'euros i compta amb més de 1.700 metres quadrats dins d'un terreny de més de 7.000. Té sis habitacions, 11 banys, diverses terrasses amb vistes al mar i la muntanya i dues piscines, una d'interior i una altra d'exterior. Està decorada amb una barreja d'estils clàssic i contemporani. Una de les seves novetats és un sostre lliscant a la sala d'estar.

La tercera residència més cara està a Marbella, té un valor de 17 milions i està a primera línia de platja. Compta amb sala de cinema, una zona de spa i nou lavabos.