El grup d'infraestructures Abertis ha comunicat als sindicats la seva intenció de dur a terme un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a les empreses d'autopistes Acesa, Aucat i Invicat que suposaria l'acomiadament de 175 treballadors de Catalunya.

El sindicat UGT ha informat que la direcció d'Abertis ha justificat l'ERO per causes tècniques, organitzatives i productives, al·legant, per exemple, la disminució del volum de transaccions en efectiu i la consolidació de l'automatització dels peatges.

En concret, els acomiadaments afectarien 125 treballadors d'Acesa, 35 d'Invicat i 15 d'Aucat, que desenvolupen les seves tasques fonamentalment en els peatges.

Els sindicats rebutgen els acomiadaments i han constituït una única taula de negociació per a les tres empreses amb l'objectiu de defensar de manera conjunta els interessos dels treballadors.

Després de la comunicació de l'ERO als treballadors el passat 14 de febrer i la constitució de la taula de negociació el dia 20, la primera de les reunions de negociació l'ERO s'ha dut a terme avui i n'està prevista una altra per al dia 27 de febrer.

Els sindicats s'han proposat reduir l'impacte de l'ERO i combatre el seu caràcter forçós.