L'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) va reclamar aquest dijous al Ministeri d'Agricultura que els costos de producció de la fruita dolça de la nova Llei de la cadena alimentària els marquin els propis productors.

Durant la reunió sectorial estatal de la fruita dolça celebrada a Madrid, el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, va denunciar que els preus fixats pel Ministeri no reflecteixen el que finalment acaba rebent el productor.

A la vegada, l'entitat es va queixar del fet que les sancions, en cas que no es compleixi la llei, «són massa baixes» i, per això, va demanar augmentar-les. Asaja també va sol·licitar la implementació d'un pla d'arrencada de 10.000 hectàrees de fruita de pinyol en tot el territori estatal.

L'organització va traslladar les seves demandes en la reunió, en la qual un dels punts del dia preveia reexaminar el Pla de mesures per a la millora del sector de la fruita dolça, així com l'avaluació de la millora del seguiment de preus de la fruita de pinyol durant la campanya.