14 de març de 2020
14.03.2020

Característiques del sector elèctric com a inversió

14.03.2020 | 01:22

El sector elèctric té una sèrie de característiques en el seu negoci que el fa bastant defensiu i prudent com a inversió. Són empreses amb ingressos recurrents, que solen presentar beneficis constants, fluxos de caixa positius i tenen àmplies parts del seu negoci protegides per la regulació estatal. Això vol dir que la seva volatilitat sol ser inferior a la del mercat en general. Encara que, a la vegada, aquestes característiques són les que li resten rendibilitat, comparat amb altres empreses de gran creixement.

Per desenvolupar instal·lacions energètiques es requereixen molts anys d'inversió, i precisament les empreses energètiques tenen la capacitat de dur a terme aquesta inversió perquè tenen una sèrie d'ingressos recurrents sostenibles i assegurats. Això els permet també endeutar-se i poder dur a terme projectes a llarg termini. La bona gestió d'aquest endeutament és essencial per al llarg termini, que porta els negocis a viure tota mena d'entorns i contextos macroeconòmics.

Una de les característiques dels inversors defensius és que quan compren accions d'aquestes empreses busquen inversions amb una volatilitat menor que la del mercat en general. Això vol dir que el preu dels negocis oscil·la menys que la mitjana. Com que les valoracions de les empreses en borsa solen mantenir una relació amb l'estimació dels beneficis futurs de les empreses, les elèctriques es consideren inversions defensives perquè els seus beneficis són, en gran part, recurrents i els seus fluxos futurs previsibles.

Aquesta estabilitat en el seu negoci també permet que les empreses tinguin la capacitat de mantenir un dividend constant, recurrent i fins i tot incrementar-lo al llarg dels anys. Aquest repartiment sostingut de dividends és un aspecte molt valorat pels inversors amb un perfil conservador, especialment en un entorn com l'actual de tipus d'interès baixos. En molts casos, els inversors busquen seguretat i estabilitat en les empreses que paguen dividends de forma sostenible, on abans anaven a bons i renda fixa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook