L'increment de la compra de menjar i productes de primera necessitat pel coronavirus i la declaració de l'estat de l'alarma ha doblat la quantitat de mercaderia que GM Food ts de les comarques gironines, l'àrea de Barcelona, les Illes Balears i Andorra.

El director de les plataformes logístiques, Adrià Jiménez, detalla que un dia normal del mes de març surten de la plataforma logística de Vilamalla (Alt Empordà) unes 150.000 caixes i ahir, per exemple, en van ser 330.000. Això es tradueix en un increment de camions de sortida, de 120 a uns 200.

Jiménez assegura que l'abastament està «garantit». El magatzem està al 75% i augmenta també l'arribada de productes: de 1.500 a uns 2.700 palets diaris. GM Food és l'empresa més gran de les comarques gironines.

General Market Food Iberica té sis plataformes logístiques al territori espanyol des d'on subministra menjar i productes de primera necessitat a botigues, supermercats i establiments d'arreu de l'Estat. El tràfec aquest dimarts a la plataforma de Vilamalla és constant amb camions descarregant mercaderia i operaris anant amunt i avall de la filera de prestatges amb els toros preparant les comandes que acabaran arribant als punts de venda.

La feina el sector alimentari s'ha multiplicat des de l'inici de l'emergència sanitària i amb l'entrada en vigor de l'estat d'alarma que restringeix els desplaçaments per frenar la propagació del coronavirus. Segons detalla el director de les plataformes logístiques, Adrià Jiménez, han notat «un increment molt important» del volum de feina des de fa una setmana i mitja.

A la plataforma de Vilamalla, que té una superfície d'uns 50.000 metres quadrats, això s'ha traduït en que han doblat la mercaderia que surt cada dia i que es distribueix, des d'aquí, a punts de venda de les comarques gironines, part de l'àrea de Barcelona, les Illes Balears i Andorra. Segons concreta Jiménez, habitualment un dia feiner del mes de març sortirien al voltant de 150.000 caixes i dilluns, per exemple, en van ser 330.000.

«Tota l'operativa és normal», subratlla el director de plataformes logístiques. Per assumir aquest repunt de feina, han reforçat la plantilla. Si a Vilamalla és de 210 treballadors, actualment hi treballen unes 250 persones. Adrià Jiménez remarca que cal donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania perquè l'abastiment està garantit i, per això, demana que facin «compres responsables» per evitar el malbaratament d'aliments.

«Excepte algun retard puntual amb algun proveïdor, tenim de tot i tot el personal col·laborant per donar servei a les botigues i als clients», ha destacat. De fet, també hi ha hagut un increment en l'entrada de productes i la plataforma està al 75% d'ocupació actualment.

Segons ha exposat Jiménez, un dia de març normal haurien arribat a la plataforma de Vilamalla uns 1.500 palets (que són unes 120.000 caixes) i actualment descarreguen entre 2.500 i 2.700 palets (aproximadament 180.000 caixes).

«Tenim tots els productes que necessitem per a la compra diària, potser hi ha hagut escassetat puntual d'algun producte però es reposa d'un dia per l'altre, el temps que triguem en posar al dia als nostres clients», ha assenyalat. Els productes «estrella» són el paper higiènics i «els bàsics de primera necessitat com pastes, arrossos, oli o aigües».

Sense descuidar les mesures de precaució

Jiménez ha explicat que el personal que està en contacte amb externs van tots protegits amb mascaretes i guants, tots els empleats respecten escrupolosament la distància de seguretat, han establert torns per als descansos per evitar aglomeracions i netegen la maquinària (els toros amb els quals preparen les comandes) quan han de canviar de mans.