19 de març de 2020
19.03.2020
Diari de Girona

El BCE comprarà 750.000 milions de deute per fer front a la crisi del coronavirus

L'entitat farà "tot el que sigui necessari" per contrarestar l'efecte de la pandèmia

19.03.2020 | 11:12
El BCE comprarà 750.000 milions de deute per fer front a la crisi del coronavirus

El Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat aquest dimecres un programa de compres d'emergència per a pandèmies (PEPP) de 750.000 milions d'euros.

El Consell de Govern del BCE s'ha reunit d'urgència aquest dimecres per teleconferència per consensuar la resposta de l'autoritat monetària als desafiaments econòmics de la Covid-19.

Després de la trobada, l'organisme ha anunciat aquest programa de compra d'actius públics i privats que durarà fins que es consideri superada la crisi, tot i que no serà abans que acabi l'any.

La setmana passada, el BCE va decidir mantenir sense canvis els tipus d'interès però va aprovar subhastes de liquiditat amb condicions avantatjoses.

També va millorar les condicions del tercer programa d'operacions de finançament a llarg termini amb objectiu específic (TLTRO-III) i va dir que compraria actius de 120.000 milions fins a final d'any.

No obstant això, l'impacte del paquet va quedar difuminat després que la presidenta de l'organisme, Christine Lagarde, assegurés que reduir les primes de risc dels països no era feina del BCE.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit