Algunes cadenes de supermercats han anunciat que mentre duri l'estat d'alarma donaran prioritat a l'hora de fer les compres als majors de 65 anys, a persones amb mobilitat reduïda o discapacitats i a dones embarassades. És el cas d'El Corte Inglés, Condis, Caprabo i Mercadona.

L'últim a anunciar la mesura ha estat la cadena Capabro qui ha assegurat que podran fer la compra entre les nou i les deu del matí. Aquesta nova mesura, que començarà a funcionar demà divendres, es durà a terme mitjançant una cua específica per a aquests col·lectius i també facilitant-los que adquireixin productes frescos per davant de la resta de clients. A més, el personal de botiga aconsellarà sobre les mesures preventives davant del coronavirus i els acompanyarà si és necessari.

En un comunicat, la cadena de supermercats també ha explicat que fomentarà entre aquests col·lectius el servei d'encàrrecs a domicili. Per tot plegat, Caprabo recomana a la resta de clients fer la compra a partir de les deu del matí.

Des d'ahir, aquesta mesura també funciona a El Corte Inglés on els majors de 65 anys tenen accés preferent de deu a onze hores del matí i al supermercat Hipercor, de nou a deu del matí.

D'altra banda, Mercadona, que des d'avui obre a les nou del matí i tanca a les set de la tarda, també dona prioritat a la gent gran, a persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, dones embarassades, i als seus acompanyants.

Finalment, la cadena Condis a les nou del matí en lloc de les deu, per atendre exclusivament als majors de 65 anys. Aquesta mesura s'implantarà a partir de demà.