Els treballadors afectats per Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a Catalunya s'han situat en els 32.452, amb 597 expedients presentats per l'afectació que els ha provocat la crisi del coronavirus. S'han registrat davant la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat des de la setmana passada fins a aquest dijous, han informat fonts del departament a Europa Press.

El degoteig d'ERTO ha anat augmentant amb els dies: divendres passat unes 17 empreses havien registrat expedients temporals, amb 203 treballadors afectats, i dilluns ja eren 70, amb 3.819 treballadors afectats. Dimarts van pujar fins als 206 expedients, amb 24.337 treballadors afectats, i dimecres van arribar als 360, amb 27.651 empleats als qui se'ls ha suspès el seu contracte temporalment.

La xifra total d'ERTO a Catalunya inclou des del dimarts el plantejat per Seat, que s'ha aplicat finalment sobre 14.771 empleats, però encara falta afegir el de Nissan, que pot afectar als 3.500 treballadors de les plantes de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca (Barcelona).

Per províncies, l'afectació es continua concentrant a Barcelona, amb 328 ERTO i 30.038 treballadors afectats, la majoria d'empleats sobre els qui s'ha aplicat un expedient temporal.