El grup Inditex està treballant amb els sindicats en la presentació d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per a prop de 40.000 treballadors, principalment de botigues, tot i que també afectarà àrea de logística, segons fonts pròximes a les converses que mantenen l'empresa i els sindicats.

La companyia compensa les retribucions en aquells casos que sigui necessari durant el període de cessament d'activitat de les botigues ocasionat pel coronavirus.

Segons aquestes fonts, a hores d'ara cal no aplicar mesures de manera precipitada, tenint en compte que la cobertura d'atur dels ERTO serà retroactiva.

A Espanya, Inditex compta amb prop de 35.000 empleats que han deixat de treballar després del tancament de les botigues des del passat dissabte 14 de març, als quals podrien sumar gairebé 5.000 dels més de 10.000 provinents de les 11 plataformes logístiques de el grup en Espanya, segons estimacions de fonts sindicals.

Aquestes plataformes han vist reduïda la seva càrrega d'activitat i de treball, amb una menor activitat i menys personal, però treballant amb les mesures preventives i recomanacions sanitàries.

En aquest sentit, els diferents sindicats representats a la companyia com CCOO, UGT o CGT, s'han referit a aquests ERTO en els centres logístics d'Inditex a tot Espanya.

Segons ha apuntat CCOO d'Indústria, "no era el moment" de fer això després que la companyia presentés "uns resultats tan positius" de l'exercici 2019 en què va obtenir un benefici net de 3.639 milions d'euros, un 6% més.

Inditex presentava aquest dimecres els seus resultats a l'ésser la data d'obligat compliment per ser companyia cotitzada i se centrava a subratllar que l'objectiu prioritari és mantenir l'ocupació dels seus treballadors quan passi la crisi del coronavirus i mentrestant es centrarà en buscar i aplicar les fórmules establertes pel Govern.

Aquestes fórmules promouen que les empreses no acomiadin als seus treballadors durant aquest temps i que garanteixin els seus ingressos d'una manera coordinada amb les administracions.

El president executiu d'Inditex, Pablo Isla, va dir ahir que estudiaran totes les eines que el Govern ha posat a disposició de les empreses.