Mango ha anunciat aquest divendres al vespre que ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per "causa de força major" que afecta 4.767 treballadors, principalment de la xarxa comercial a Espanya, del centre logístic de Lliçà d'Amunt i de les oficines centrals a Palau Solità i Plegamans. L'expedient té efecte des del 14 de març, i la companyia ha afirmat que complementarà el salari de la plantilla que passi a l'atur fins a un màxim de 2.000 euros el mes de març. La pandèmia del coronavirus ha forçat fins ara el tancament de 1.695 punts de venda a 72 països, entre ells els 400 que té arreu d'Espanya, segons dades de la companyia tèxtil. La xifra global suposa prop del 78% del seu parc de botigues.

El conseller delegat de la firma, Toni Ruiz, ha afirmat que la voluntat de l'equip directiu és adaptar capacitats i estructura "a les circumstàncies que requereixi cada moment per recuperar la normalitat quan abans millor".

A banda del complement de fins a 2.000 euros el mes de març, també s'ha anunciat que tots els bons i incentius que compleixin durant el març es pagaran a final de mes.

També s'ha acordat que la direcció "ajustarà significativament" la seva retribució mentre duri aquesta situació. Ruiz, per exemple, ha decidit "renunciar a qualsevol tipus de retribució durant aquest període", segons indica l'empresa en un comunicat.