Les agències de qualificació S&P i Moody's mantenen sense canvis el "ràting" del deute espanyol en plena crisi econòmica desencadenada per l'impacte del coronavirus a l'activitat de país. No obstant això, S&P pronostica que fruit d'aquest impacte l'economia espanyola caurà un 1,8% el 2020, davant del creixement de l'1,5% anteriorment previst.

En el cas de Moody's, l'agència s'ha limitat a mantenir la qualificació que assignava fins ara a Espanya, és a dir, Baa1 amb perspectiva estable, i ha comunicat que la propera revisió es durà a terme el 18 de setembre. S&P, per la seva banda, manté la nota de país en notable mitjà (A) amb perspectiva estable, tot i que en el seu cas sí explica en una extensa nota quines podrien ser les conseqüències de la pandèmia en l'economia de país. Així, després de la recessió de 2020, l'agència augura per al 2021 un rebot significatiu del PIB, que podria créixer més del 3,1%, davant de l'1,6% inicialment calculat, de manera que tot i l'impacte negatiu del coronavirus el creixement seria similar en el conjunt dels dos anys.

El Govern s'ha fet ressò d'aquest comentari, "que demostra la solidesa de fons de l'economia espanyola", segons un comunicat del Ministeri d'Afers Econòmics. "En tot cas, com ha reiterat en les últimes setmanes la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, totes les previsions, siguin quines siguin, han de ser preses amb molta cautela", afegeix la nota de l'Executiu.