Nestlé ha adoptat mesures extraordinàries de suport als seus empleats davant la pandèmia global de coronavirus i entre elles figura garantir el salari íntegre, com a mínim, durant 12 setmanes des de la declaració de l'estat d'alarma a tots els treballadors l'activitat dels quals es pugui veure afectada per la Covid -19.

Nestlé, amb deu factories a Espanya en què treballen 2.500 empleats, també ofereix una assignació de fins a 500 euros mensuals a tot el personal de les seves fàbriques i al de les operacions de centre de distribució de Guadalajara, ha informat aquest dilluns en un comunicat. Una d'aquestes factories és la Nescafé de Girona, la fàbrica de cafè més gran d'Europa.

Mentre els centres mantinguin la seva activitat, la mesura s'aplicarà retroactivament des del 15 de març fins al final de l'estat d'alarma.

A més, la multinacional d'alimentació, que té la seu espanyola a Esplugues de Llobregat (Barcelona), també ha indicat que la possibilitat de sol·licitar una bestreta de salari s'ampliarà una mensualitat respecte a la política vigent en cada centre de treball.

Nestlé forma part de les empreses l'activitat de les quals està considerada com essencial pel Govern durant el confinament per frenar la propagació del coronavirus, i ha assegurat el subministrament d'aliments i begudes.

El director general de Nestlé Espanya, Jacques Reber, ha agraït la dedicació i compromís dels seus empleats i per això la multinacional ha decidit aplicar aquestes mesures.

Mesures de seguretat

«Sens dubte, és, gràcies a ells, que Nestlé pot complir amb la que és ara la seva missió essencial: garantir el subministrament d'aliments a totes les famílies espanyoles i als seus animals de companyia», ha afirmat Reber.

Nestlé ha precisat que, a més dels «estrictes estàndards d'higiene habituals», també s'han implementat mesures de seguretat addicionals a les fàbriques, oficines i centres de distribució per a la seguretat dels seus empleats.