La companyia francesa Leroy Merlin ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afectarà 11.000 treballadors i que exclou "equips de control" (formats per prop de 1.500 persones), a conseqüència de l'estat d'alarma decretat per la pandèmia del coronavirus.

Segons han informat fonts sindicals, la companyia, que els ha presentat l'ERTO després trigar "prop de dues setmanes a prendre la decisió", ha assegurat que complementarà els sous de tots els empleats afectats. L'aplicació de l'expedient tindrà efecte retroactiu des del 14 de març i es durà a terme fins a l'11 d'abril o fins que finalitzi l'estat d'alarma.

La companyia assegura que davant l'actual situació i la prolongació de l'estat d'alarma han decidit adoptar "les mesures necessàries per a garantir la salut i seguretat dels seus col·laboradors i preservar la sostenibilitat econòmica dels mateixos així com la continuïtat del negoci".

L'excepció de l'equip de comandaments s'ha fet per atendre l'activitat de venda d'aquells béns que puguin ser essencials per a clients professionals, així com la venda en línia i telefònica al públic general, amb les garanties necessàries de prevenció de riscos laborals.

L'"equip de control", segons han assenyalat els sindicats, està format fonamentalment pel "comitè de direcció de cada centre, principalment el director i els caps de sector, així com els caps de secció i els coordinadors que s'ocupen de la venda a professionals".