L'Ibex 35 ha finalitzat la primera sessió d'abril amb una caiguda del 3,04%, el que ha portat al selectiu a fer marxa enrere i situar-se en els 6.579,4 punts, després de posar fi ahir al pitjor mes de la seva història amb una caiguda del 22,21% al març i perdre prop d'un 30% del seu valor des de principi d'any, en un entorn marcat per la incertesa i el nerviosisme per la propagació del coronavirus.

Les borses han expressat la seva por dsprés de les paraules del president dels Estats Units, Donald Trump, que ha avisat que el país nord-americà s'enfrontarà a "dues setmanes molt difícils" en el marc de la crisi derivada de la pandèmia.

A Espanya, el Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts un tercer paquet de mesures addicionals, que inclou una moratòria de quotes a autònoms i pimes, ajudes al lloguer amb suspensió de desnonaments durant sis mesos en benefici de 500.000 famílies vulnerables que tenen contracte de lloguer, un subsidi per a empleats temporals i també per a empleades de la llar, entre d'altres.

Aquestes mesures s'han acordat en un context d'aturada econòmica pràcticament total, amb la paralització de les activitats no essencials des d'aquest dimarts i fins com a mínim el pròxim dijous 9 d'abril, ambdós inclosos.

La paralització de les activitats no essencials, a través d'un permís retribuït recuperable, suposa un enduriment de l'estat d'alarma prorrogat fins a l'11 d'abril.

Està previst que aquest dijous el Tresor Públic inauguri les emissions del mes d'abril, en plena crisi del coronavirus, amb una subhasta de bons i obligacions, amb la qual espera captar entre 5.000 i 6.000 milions d'euros i avançar així en el grau de compliment del seu programa per fer front a l'impacte de la pandèmia.

Aquest dimecres només han aconseguit acabar en verd quatre valors: Ence (+ 4,16%), Merlin Properties (+ 3,93%), Mapfre (+ 0,74%) i Viscofán (+ 0,32%). A la banda contrària han destacat les pèrdues de CIE Automotive (-7,75%), Arcelor Mittal (-7,06%), BBVA (-6,47%), IAG (-6,36%) i Bankinter (-5 , 17%).

Retrocessos a tot Europa

La resta de borses europees han finalitzat també amb retrocessos, del 4,28% a Londres, del 4,69% a París, del 4,23% a Frankfurt i del 3,01% a Milà.

Així mateix, el preu del barril de qualitat Brent, de referència a Europa, perdia el llindar dels 25 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI), referència per als Estats Units, cotitzava al voltant dels 20 dòlars.

Per la seva banda, la prima de risc espanyola s'enfilava als 117 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a deu anys en el 0,691%, mentre que la cotització de l'euro enfront del dòlar es mantenia en 1,0931 'bitllets verds'.