01 de abril de 2020
01.04.2020
Diari de Girona

El Govern posposa sis mesos els desnonaments i donarà microcrèdits

01.04.2020 | 00:41
El govern pren mesures per a qui no pugui pagar el lloguer.

El Govern espanyol ha aprovat un paquet de mesures per ajudar els llogaters afectats per la crisi derivada del coronavirus que inclou la suspensió durant sis mesos dels desnonaments a inquilins en situació de vulnerabilitat.

El decret també determina que els inquilins de bancs o fons d'inversió o propietaris que tinguin més de 10 habitatges tindran una quitança del deute del 50% o bé una reestructuració d'aquesta a tornar en tres anys.

Pel que fa als llogaters de petits propietaris –aproximadament el 90-95% del total–, podran demanar microcrèdits sense comissions i a interès 0% a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per fer front als pagaments. Aquells que no puguin pagar el microcrèdit tindran ajudes governamentals perquè puguin fer-hi front.

Entre les mesures aprovades a la reunió del Consell de Ministres d'aquest dimarts, també hi ha la pròrroga extraordinària de mig any des del final de l'estat d'alarma dels contractes que estiguin a punt de vèncer. Amb relació als microcrèdits, seran sense costos d'interessos ni comissions i es donaran a persones que entrin en zona de vulnerabilitat i es podran tornar en sis anys, prorrogables quatre anys més.

Pel que fa als microcrèdits, l'executiu permet que s'hi acullin totes les persones aturades, afectades per ERTOs i autònoms que hagin vist reduïts els seus ingressos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit