L'arribada de turistes internacionals a Catalunya ha caigut un 68% interanual al març per culpa del coronavirus, fins a arribar a 460.733 turistes, segons Turespaña. Entre gener i març, el nombre de visitants internacionals ha arribat a 2,8 milions, un 25% menys que el mateix període de l'any anterior. Catalunya ha liderat l'arribada de turistes internacionals en vols d'empreses de baix cost, tot i registrar un descens del 68,7%, amb 298.748 turistes. En l'arribada de visitants en companyies aèries tradicionals, Catalunya ocupa la tercera posició, després de la Comunitat de Madrid i Canàries. Al març van arribar 161.985 turistes d'aquesta modalitat, un 66,6% menys.

En total, l'Estat ha rebut 2,3 milions de passatgers provinents dels aeroports internacionals, un 64,4% menys respecte al mateix mes de l'any anterior. Entre gener i març, s'ha registrat un descens del 23,2% interanual dels visitants internacionals, fins a 13,2 milions de passatgers. Els vols d'empreses de baix cost s'han reduït un 24,5%, mentre que el de les companyies tradicionals han caigut un 21,8%.

Quant als mercats emissors, el Regne Unit s'ha mantingut en la primera posició, liderant el nombre total de passatgers a l'Estat. Els passatgers britànics van suposar un 23,4% del total dels visitants tot i patir una caiguda del 61,5%. El descens va afectar especialment les Canàries, amb una davallada del 79,5%.

Alemanya va emetre un 14,7% del flux total de passatgers internacionals, amb una reducció del 66,8%. Itàlia, tradicionalment el tercer mercat emissor, ha estat el primer país europeu a registrar un descens del nombre de vols internacionals al març. Així, la caiguda dels passatgers procedents d'Itàlia és "notablement superior" als endarreriments mostrats per la resta de països europeus.

El Govern rebaixarà l'impost d'emissions de CO2 de vehicles del 2020 de manera proporcional en funció dels dies que duri l'estat d'alarma pel coronavirus i ajustarà el del 2019 al moment socioeconòmic actual, a més de redefinir un nou calendari de cobraments.