Ryanair podria acomiadar 3.000 treballadors, l'equivalent al 15% de la plantilla, i reduir el 20% del sou a la resta d'empleats, segons ha assegurat a la BBC el president del grup, Michael O'Leary.

Segons ha afirmat l'irlandès, aquestes retallades són "el mínim" que necessiten per "sobreviure els propers 12 mesos".

La majoria dels treballadors afectats per la possible reestructuració serien pilots i tripulació de cabina.

A més, el procés podria comportar el tancament d'algunes bases, segons O'Leary, que ha afirmat que donarien més detalls dels plans de l'empresa l'1 de juliol. A més, l'empresari ha dit que pot trigar fins a sis mesos a retornar els diners als passatgers amb vols cancel·lats, que són de prop de 25 milions.

Ryanair ha dit que per culpa de la crisi del coronavirus, que ha paralitzat l'activitat aèria a Europa, tindrà unes pèrdues de més de 100 milions d'euros el primer trimestre de l'any, i més durant el segon.

Segons ha explicat, Ryanair va començar la pandèmia amb uns 4.000 milions d'euros de liquiditat que intenta "gestionar intel·ligentment" per poder sobreviure com a empresa.

En aquest sentit, O'Leary ha criticat els ajuts que alguns estats membres estan fent a aerolínies com Lufthansa, Air France o Alitalia, i els ha titllat "d'il·legals".