15 de maig de 2020
15.05.2020
Diari de Girona

Els sindicats denuncien que Ryanair vol acomiadar 351 treballadors a l'Estat

La companyia argumenta que necessita reduir personal per la reducció de l'activitat

15.05.2020 | 20:18
Els sindicats denuncien que Ryanair vol acomiadar 351 treballadors a l'Estat

El sindicats USO i Sepla han denunciat aquest divendres a la tarda que Ryanair vol acomiadar 351 treballadors a l'Estat per l'aturada de l'activitat en les darreres setmanes com a conseqüència del coronavirus. Segons la secretària de comunicació d'USO-Ryanair, Lídia Arasanz, la direcció de l'aerolínia els ha traslladat que actualment hi ha un excedent de treballadors i que necessita "retallar personal". Pel que fa la tripulació que es mantingui a la companyia se li proposarà la reducció d'un 10% del salari, l'eliminació dels plusos, canvis "constants" en les programacions o recuperacions en jornades de descans de dies no treballats per alguna raó que no sigui de salut. La intenció de l'aerolínia és incloure aquestes mesures fins el 2025.

La secretària de comunicació d'USO-Ryanair, Lídia Arasanz, ha deixat clar que els sindicats no negociaran "fora de la llei" i que qualsevol acord amb la direcció de l'aerolínia ha d'estar cenyit a la legislació espanyola i a l'Estatut dels Treballadors. "Sabem que hi ha molts mecanismes dins de la llei espanyola per pal·liar l'impacte d'aquesta crisi i no estem disposat a ni tan sols negociar qualsevol cosa que suposi ultrapassar la línia de la llei a Espanya", ha subratllat Arasanz, que ha instat la direcció de l'aerolínia a iniciar una taula de diàleg "clara, lliure i transparent".

Actualment, la totalitat de la plantilla de Ryanair està inclosa dins d'un ERTO del 100% de la jornada i, segons USO, hi ha treballadors que dos mesos després encara no han cobrat les seves prestacions per la "mala gestió" i "mala organització" de l'empresa. "No podem tolerar que es necessitin dos mesos per presentar un certificat correcte al SEPE", ha criticat Arasanz.

De moment, aquest divendres Ryanair ha confirmat la reducció de més de 250 llocs de feina entre les oficines a Dublín, Londres Stansted, Madrid i Wroclaw a conseqüència de la reducció del trànsit pel coronavirus. L'empresa no ha renovat els contractes fixos i en prova que acabaven ara i ha acomiadat alguns treballadors.

Entre abril i juny, les aerolínies del grup tenen previst realitzar l'1% dels vols previstos i la companyia només operarà el 40% del calendari al juliol. En tot l'any, Ryanair espera transportar menys de 100 milions de passatgers, un 35% menys que els 155 milions que s'havia fixat per al pròxim any fiscal, que acabarà el març de 2021.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook