La vicepresidenta quarta de Govern i responsable de la desescalada, Teresa Ribera, situa al juliol la volta del turisme estranger a Espanya en condicions de seguretat i adverteix en una entrevista amb l'Agència Efe que una prematura obertura massiva seria una "irresponsabilitat" que podria posar en risc a la població espanyola.

"Hem d'anar amb molt de compte sobre com la persona que ve no corre risc, perquè arriba a una destinació segura, i a el mateix temps no suposa un risc per a la població local. (...) La nostra idea és que puguem treballar sobre orígens i destinacions assegurances més aviat pensant en el mes de juliol que en el de juny ", ha sostingut Ribera.

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha explicat que l'arribada de turistes estrangers "probablement vingui compassada amb la resta del procés de desescalada".

Ribera ha subratllat que els rebrots que s'han produït a la Xina, Corea de Sud i Singapur "van estar associats a la importació de casos" de l'exterior.

"Això no ho volem per a la nostra població. Les dades que són extraordinaris a les illes Canàries, Balears o Andalusia ens ofereixen seguretat avui, quan no hi ha mobilitat entre províncies, quan no vénen persones que poguessin estar potencialment contagiades. Si s'obre massivament podríem estar incorrent en una irresponsabilitat ", ha advertit.