El secretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, deixarà el càrrec després d'onze anys i el rellevarà Belén López. Professora interina, fins ara López ha estat responsable de la Secretaria de Socioeconomia, Dona, Formació i Comunicació del sindicat a la demarcació. El relleu es farà dilluns vinent, durant un consell on també es renovarà la direcció de CCOO a les comarques gironines. La reunió, que es farà a porta tancada, tindrà lloc als locals del carrer Miquel Blay. Hi assistirà el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco. El relleu a la secretaria general de Girona s'emmarca en un procés més ampli de renovació de tot el sindicat que començarà la propera tardor amb els processos congressuals.

El relleu a la secretaria general s'emmarca dins el canvi que afectarà tota CCOO, i que començarà passat l'estiu. A Girona, però, s'ha avançat el procés perquè l'equip de direcció actual es troba en un mandat extraordinari. "I per tant, en el moment en què el nou equip ha estat a punt, s'ha considerat oportú fer el relleu a la direcció del sindicat territorial", informa CCOO.

"El nou equip coordinarà el procés de renovació del sindicat i haurà d'encarar els grans reptes que té per davant la classe treballadora i les seves organitzacions en el context de crisi actual", diu el sindicat.

Bartomeu Compte va assumir ara fa onze anys, en plena crisi econòmica, i el deixa quan s'ha entrat de ple en una altra: la provocada per la pandèmia.