20 de juliol de 2020
20.07.2020
Diari de Girona

Tensión Téxtil de Ripoll acomiada 27 dels 41 treballadors arran de l'incendi d'una de les naus

CCOO denuncia que l'ERO afecta més treballadors que els que estaven a la part afectada

20.07.2020 | 12:01
Tensión Téxtil de Ripoll acomiada 27 dels 41 treballadors arran de l'incendi d'una de les naus
Tensión Téxtil de Ripoll acomiada 27 dels 41 treballadors arran de l'incendi d'una de les naus

Tensión Téxtil de Ripoll ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per causa de força major que afecta 27 dels 41 treballadors, una xifra que representa dos terços de la plantilla. L'ERO arriba després que una de les quatre naus quedés completament destruïda a causa de l'incendi d'un llamp, el passat dia 20 de juny. Des de CCOO, que té representació a l'empresa de filatures, denuncien que l'expedient afecta molts més treballadors dels que hi havia a la nau destruïda i que ha suposat l'acomiadament de totes les dones que treballaven a l'empresa, a més dels membres del comitè. El sindicat està analitzant si pot presentar una nova reclamació, ja que va perdre la impugnació.

Tensión Téxtil, ubicada a la colònia Agafallops, es dedica a la filatura del cotó. És referent de la indústria tèxtil catalana en ser de les poques que ha sobreviscut a les diferents crisis que ha patit aquest sector. A causa de la pandèmia, l'empresa havia presentat un ERTO a la plantilla.

El passat 20 de juny un llamp va destruir una de les quatre naus de la fàbrica. Arran del succés i, segons denuncia CCOO sense cap comunicació prèvia ni negociacions, el passat dia 6 de juliol la direcció va informar el comitè d'empresa que acomiadaria dos terços de la plantilla.

El sindicat va impugnar l'expedient davant del Departament de Treball, que ha fallat a favor de l'empresa. Juan Carlos Serrano, coordinador sectorial la federació indústria de CCOO, denuncia que no s'hagi tractat el problema abans amb el comitè i que l'empresa hagi fet "selecció al seu gust" en escollir els acomiadaments. Assenyalen que s'ha acomiadat a totes les dones de l'empresa –unes 20 dels 27- i als membres del comitè. A més, hi ha part de la plantilla que es quedarà sense feina que no treballava a la nau afectada per l'incendi.


Una nova reclamació

Ara, afegeix Serrano, estan estudiant si poden fer una nova reclamació a nivell global, encara que també han posat les eines del sindicat a disposició dels treballadors. Consideren que, malgrat el greuge que ha comportat l'incendi, no s'estan fent les "coses com caldria" i que caldria haver negociat primer amb el comitè d'empresa. A més, alerten de què la situació podria causar un "malaurat" precedent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook