L'empresa estatal xinesa Bright Food ha posat a la venda GM Food, l'antiga Miquel Alimentació, que va comprar fa només cinc anys. Amb seu a Vilamalla, és la companyia més gran de les comarques gironines, amb una facturació anual propera als 1.200 milions d'euros i una plantilla de 2.500 empleats. Segons avança La Vanguardia, l'operació s'ha encarregat al banc d'inversió GBS Finance. De fet, aquesta empresa, fundada per Juan Antonio Samaranch Salisachs, ja va ser clau en les negociacions que van portar la família Miquel a vendre el seu conglomerat l'any 2015.

Quan es va formalitzar l'operació ara fa cinc anys, Samaranch parlava d'"amor a primera vista" entre Ramon Miquel i Ge Junjie, màxims representants de les dues companyies. I afegia: "Girona no perd una empresa, guanya un soci estable que portarà Miquel Alimentació a una nova dimensió". Cinc anys després, sembla que les expectatives del gegant xinès Bright Food no s'han complert.

Com a distribuidora en alimentació, GM Food compta amb 73 cash & carry i més de 700 establiments franquiciats amb les ensenyes Suma, Proxim i Spar, i una xarxa de gasolineres. A més de la cartera de clients de cash&carry, subministra de forma regular a més de 1.800 detallistes independents, entre els quals es troben supermercats individuals, petites cadenes de distribució i distribuïdors locals. A través de Food Service, ofereix a cadenes de restauració comercial i social, hotels i parcs d'oci una solució integral a la cadena de subministrament.