El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha defensat que la partida de 2021-2027 de la Política Agrària Comuna (PAC) serà «com a mínim com la de l'anterior període» i que, a més, «serà més perquè se suma també el fons de recuperació» que tindrà un dels seus eixos en la indústria agroalimentària.

En una entrevista a Canal Sud Ràdio, recollida per Europa Press, va indicar que l'acord de Consell Europeu és «molt positiu» perquè «més de 6.800 milions d'euros aniran a parar a el sector primari en els propers set anys».

Preguntat sobre si hi ha un decreixement en les ajudes d'Europa, ho va negar i va argumentar que «els agricultors no guanyen ni un sol euro amb aquest debat». «El que preocupa és que els aprofitem molt bé, perquè efectivament la nostra agricultura i ramaderia, que és potentíssima i que és un sector clau de l'economia espanyola, té aquests deu anys, de 2020-2030, de reptes que hem de complir», va explicar el ministre.

Tenint en compte circumstàncies com la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i la pandèmia del coronavirus, «crec que ha estat d'un gran èxit i espero que tinguin resultat per a la nostra agricultura i ramaderia».

D'altra banda, Planas va assenyalar que «cal acabar de discutir a Europa com es reparteix a escala europea» i va reconèixer que aquest repartiment «no està totalment perfilat.