La multinacional Airbnb considera que el decret de turisme aprovat aquest dimarts pel Govern és «un pas endavant» per als ciutadans que comparteixen els seus habitatges a Catalunya i a Barcelona, on «han patit la seva contínua inseguretat normativa els darrers anys». En un comunicat, la companyia assegura que el seu objectiu ha sigut «treballar amb les autoritats i els municipis catalans en un marc regulador que pogués ajudar els seus residents i a allotjar viatgers a la seva llar de manera responsable, diversificant el turisme, protegint l'habitatge, seguint la normativa vigent i pagant els seus impostos».

Airbnb defensa que compartir habitatge és «essencialment bo» per als municipis catalans i que és «una font d'ingressos vital per a moltes de les seves famílies». En aquest sentit, defensa que els viatgers i amfitrions d'Airbnb van generar una activitat econòmica directa de 1.800 milions d'euros a Catalunya. Segons sosté, cada hoste gasta 132 euros diaris a Barcelona, que és la sisena capital europea amb major despesa per persona i dia. D'aquesta despesa, més del 40% es va destinar a restaurants i més del 45% van fer-se en l'àrea on s'allotjaven.

El nou decret estableix que el titular podrà compartir l'habitatge amb un màxim de quatre usuaris per estades de fins a 31 dies, amb qui haurà de residir.