GM Food, companyia del sector de la distribució alimentària, invertirà 5,2 milions en la renovació integral dels seus centres Gros Mercat de Figueres, Girona i Palamós, a la província gironina, per potenciar la zona de productes frescos.

GM Food, que compta amb més de 700 supermercats franquiciats sota les ensenyes SUMA, Proxim i Spar, ha informat aquest dimecres que la reforma de les seves instal·lacions busca donar "més qualitat i més referències de producte".

La renovació comporta un nou concepte del mercat de frescos, que inclou fruiteria, carnisseria, peixateria i refrigerats, amb més presència de productes de proveïdors locals.

També s'ampliaran els formats i l'assortiment de productes, s'impulsaran els productes ecològics i es crearà un nou concepte de celler amb una secció dedicada als que tenen denominació d'origen de la zona.

En els tres centres se substituiran les instal·lacions frigorífiques per d'altres amb tecnologies que utilitzen refrigerants que no afecten el medi ambient i tenen un menor consum energètic.

El Gros Mercat de Figueres, que es va convertir el 1970 en el primer "cash & carry" de l'Estat i compta amb 5.635 metres quadrats i 80 places d'aparcament, adaptarà el seu sistema d'il·luminació a LED, com el Gros Mercat de Palamós, que compta amb 3.780 metres quadrats i 144 places d'estacionament.

El Gros Mercat de Girona, de 3.069 metres quadrats, 117 places d'aparcament i una benzinera, gairebé duplicarà la seva superfície de frescos gràcies a una nova distribució que la transformarà en una zona totalment oberta.

A més, a Girona s'instal·laran plaques fotovoltaiques com es farà als centres d'Amposta, Blanes, Castellbisbal i Montcada, que s'afegiran als set que ja disposen d'aquesta infraestructura.

GM Food Iberica, amb una facturació de 1.161 milions d'euros i una plantilla de 2.500 empleats, és una empresa internacional propietat del conglomerat Bright Food, amb capital cent per cent xinès.

La companyia té sis seus repartides per tot Espanya i és referent en el seu sector amb la seva ensenya de "cash & carry" GMcash-Gros Mercat, amb 71 centres, i la divisió de Food Service.