El sindicat UGT va denunciar ahir en un comunicat que la càrrega de feina del SEPE (Servei Públic d'Ocupació Estatal) s'ha multiplicat per sis i que la plantilla continua «minvada» per les retallades en els darrers anys, amb polítiques com la no reposició d'efectius.

En aquest sentit, el sindicat explica que a Catalunya hi ha actualment 820 treballadors, dels quals 554 són a la demarcació de Barcelona, 96 a les comarques de Girona, 67 a les de Lleida i 103 a les de Tarragona. En un comunicat, UGT avisa que és una «plantilla clarament insuficient» en un context com l'actual i tot i que admet que s'han contractat treballadors per ajudar la plantilla en aquests moments adverteix que es tracta d'una feina «molt especialitzada i que no s'aprèn ràpidament».

Actualitzar-se contínuament

Segons el sindicat, la situació actual i les noves modalitats d'atenció obliguen el personal del SEPE a actualitzar-se contínuament per gestionar totes les ajudes a partir de noves lleis, atenent més persones desocupades, gestionant l'entrada de nous ERTOs, l'obertura i tancament d'empreses o contractes de pocs dies o fins i tot poques hores. «La feina per al personal del SEPE és ingent i canviant i sovint supera sis vegades la quantitat de treball que tenien abans d'aquesta pandèmia», lamenta UGT en un comunicat.

A tall d'exemple, assegura que una única oficina del SEPE ha registrat més de 6.000 expedients en un dia i sense que des de l'administració es reconegui la seva tasca per fer front a una «crisi sense precedents», assenyala UGT.