Les accions de Bankia es disparen un 30% en els primers compassos de la sessió borsària d'aquest divendres, i les de CaixaBank un 12,15%, després que les dues entitats anunciessin ahir a la nit que estan estudiant una possible fusió.

Poc abans de les 9.30 els títols de Bankia, que han arribat a estar inhibits, es canviaven a 1,349 euros, i els de CaixaBank, a 2,03 euros.

Els inversors han acollit de forma positiva la informació publicada ahir a la nit per les dues entitats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en què expliquen que estudien la possibilitat de fusionar-se, encara que sense que de moment hagin arribat a cap acord sobre la que seria la major operació en el sector bancari espanyol en dues dècades.

Precisament en la jornada prèvia, abans que es conegués aquesta informació, Bankia i CaixaBank van tancar com alguns dels valors més alcistes del mercat. Bankia va pujar el 2,4% i CaixaBank, el 2,2%.

Amb les pujades d'avui, la capitalització de Bankia ronda els 4.130 milions d'euros, i la de CaixaBank, els 12.178 milions.

El Govern, que posseeix un 61,8% Bankia a través del FROB, controla un total de 1.897,4 milions d'accions de l'entitat, que a valor de mercat d'avui arriba als 2.561 milions d'euros.