El nou conseller d'Empresa de la Generalitat, Ramon Tremosa, va assegurar ahir que li agradaria que CaixaBank retornés a Barcelona la seva seu social i fiscal, que des d'octubre de 2017 és a València, i ha anunciat que treballarà perquè així sigui. Així mateix es va mostrar preocupat pel fet que una fusió reduiria encara més el nombre d'entitats que operen en el sistema financer espanyol, donant lloc a una situació d'oligopoli, i que això podria anar en detriment de la competència i, per tant, dels usuaris.

En la mateixa línia, Podem va advertir que el moviment que permetria crear el major grup bancari d'Espanya suposarà un aprofundiment en la concentració del sector bancari i tindrà un impacte negatiu en l'ocupació. El secretari d'Economia de Podem, Nacho Álvarez, considera que l'Estat «no ha d'abandonar la seva participació en el capital, reprivatitzant l'entitat», en referència a Bankia, que segons va recordar va ser sanejada gràcies a 24.000 milions d'euros públics.

Per això va apuntar que l'Estat ha de protegir els contribuents que amb els seus impostos van rescatar l'entitat, i va advertir que la fusió aprofundirà l'oligopoli en el sector financer i suposarà una mala notícia per a la competència de mercat.

Des d'un altre punt de vista, el PP considera que si l'operació tira endavant seria una «notícia positiva» per a l'economia, en paraules de la vicesecretària de Sectorial d'aquest partit, Elvira Rodríguez, que va demanar que tot es faci amb «transparència».

A més, va reclamar protecció per als clients i treballadors de les dues entitats, i va demanar al Govern que doni explicacions al Congrés.