Noel, grup d'alimentació gironí especialitzat en la producció i distribució de pernil cuit i curat, embotits i carns fresques, s'ha sumat a les companyies del sector que elaboren i comercialitzen snacks carnis. Ho fa amb una gamma de producte anomenada «Pícalos», que té la característica que es tracta d'un snack d'embotit cruixent elaborat al forn. Segons la companyia, el llançament del producte es va fer inicialment al Regne Unit i Dinamarca, on va ser rebut amb èxit.

Per poder dur a terme aquest llançament, el grup gironí ha desenvolupat un procés d'elaboració que consisteix a curar, llescar, deshidratar i fornejar a 100 graus, lentament i de manera artesanal, els diferents tipus d'embotit; mantenint totes les seves propietats nutricionals i aconseguint una textura extremadament cruixent, sense necessitat de fregir. Un procés en el qual s'han invertit dos anys de feina i pel qual l'empresa ha habilitat una planta de producció específica a les seves instal·lacions de Sant Joan de les Abadesses, i ha incorporat 12 persones a la seva plantilla.

En una primera fase, la nova gamma es comercialitzarà en el canal retail -supermercats, hipermercats i e-commerce-, en format bossa de 20 grams, i ja està disponible a Carrefour i Eroski. En una segona fase està previst plantejar la seva implantació en els canals Impuls i Horeca. Així mateix, Noel també té la intenció d'expandir el llançament d'aquest nou producte a altres mercats europeus i asiàtics on ja té implantades diferents referències del seu catàleg.

Els snacks càrnics s'han convertit en una tendència de consum en els darrers temps. Diferents grups, entre els quals els gironins Espuña i Caula, ja comercialitzen aquest tipus de producte.

Més de 300 milions de facturació

Amb seu a la Garrotxa, Noel compta amb una plantilla de prop de 1.400 treballadors i va tancar el passat exercici amb una facturació de 301,7 milions d'euros.

Aquest mateix estiu el grup ha anunciat una invrsió de 25 milions d'euros en una nova planta d'especejament a la capital garrotxina amb una nova planta de més de 15.000 metres quadrats. La nova planta, que està previst que entri en servie el 2012, servirà exclusivament per a l'activitat d'especejar la carn de porc, envasar-la i congelar-la. La producció de filetejats i elaborats es mantindran a la planta habitual. L'actual planta d'especejament de Noel compta amb 300 treballadors i a la nova passarà a haver-n'hi 500.

Els directius de la companyia alimentària van posar èmfasi durant la presentació en què el projecte s'ha plantejat seguint criteris de sostenibilitat. Entre d'altres aspectes van destacar l'ús plaques fotovoltaiques, il·luminació de baix consum i equips de màxim rendiment energètic, entre d'altres.