La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) celebra el principi d'acord per reobrir l'oci nocturn que pactat amb el Govern i espera que s'acabin de tancar els detalls en una reunió aquest dimarts que ve.

El preacord consisteix en l'equiparació de les condicions per les sales de festes, discoteques i bars musicals a les d'activitats que poden funcionar: les sales de concerts, cafè-teatre i cafè-concert que obren sense pista de ball i amb servei de bar fins a la una de la matinada. La patronal de l'oci nocturn reclama poder servir copes fins més tard i argumenta que si l'activitat està oberta però no es pot consumir, els clients acabaran buscant "alternatives d'oci nocturn il·legal".

El Govern està estudiant des de fa un mes amb el sector de l'oci nocturn com fer-ho perquè les sales de festes puguin tornar a obrir. Aquesta setmana, s'ha arribat a una entesa segons la qual es planteja que els locals puguin obrir amb el públic assegut en cadires si acullen espectacles.

Un cop arribats aquí, els empresaris proposen poder tenir activitat de bar fins a les cinc del matí els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. Els locals asseguren que compliran amb les restriccions d'aforament i les mesures de prevenció de la covid-19 i que obrir "amb la modalitat de taules i cadires" és segur. "És urgent posar fi a l'hemorràgia de pèrdues econòmiques del sector", ha exigit el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, que ha dit que el 80% dels locals estan en "situació d'insolvència" i "necessitaran ajuda" per poder pagar deutes, lloguers i impostos.

Segons els càlculs de Fecasarm, 4.000 locals es veurien beneficiats de la reobertura, però només el 60% acabarà obrint.

Un cop reobertes les sales, el sector se centrarà a pactar un pla sectorial amb el Procicat per "anar recuperant progressivament la pista de ball", amb mascareta i sense permetre consumir mentre es balla.

Discoteques i sales de concerts estan tancades des del 24 de juliol a causa dels rebrots de covid-19. El sector de l'oci nocturn demana des de l'inici que es reconsideri aquesta decisió pels greus perjudicis econòmics que els està suposant. A banda de posicionar-se en contra del tancament, les patronals l'han recorregut als tribunals.