09 de octubre de 2020
09.10.2020
Diari de Girona

La pandèmia eleva les moratòries en els pagaments empresarials

09.10.2020 | 00:09
La pandèmia eleva les moratòries en els pagaments empresarials

La crisi del coronavirus està elevant els terminis mitjans de pagament entre empreses. És una de les conclusions d'un estudi realitzat per Crèdit i Caució, que considera que «la protecció de la cartera de clients ha passat a ser una prioritat per a les empreses en la seva gestió».

Segons aquest estudi, només el 13% de les empreses espanyoles inicia accions de recobrament al venciment de la factura, com una manera d'eludir que les relacions amb els clients es tensin i puguin posar en perill la relació empresarial futura.


Caiguda de liquiditat dels clients

La dada obtinguda per l'estudi de la gestió del risc de crèdit a Espanya que impulsen Crèdit i Caució i Iberinform és el percentatge més baix de la sèrie històrica, «un indicatiu que les empreses estan reaccionant a la caiguda de liquiditat dels clients retardant l'inici de les accions de recuperació per no deteriorar la relació comercial».

El 39% de les empreses atorguen als seus clients terminis addicionals superiors als 90 dies abans de posar en marxa aquests processos, set punts més que en l'anterior estudi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook