La tensió diplomàtica entre Riad i Ankara ha derivat en un boicot saudita als productes fabricats a Turquia que afecta diverses empreses estrangeres, entre elles les espanyoles Mango i Inditex, va denunciar ahir a Efe l'Associació d'Exportadors de Roba d'Istanbul (IHKIB).

«No hi ha res declarat oficialment, però sí que hi ha un boicot que perjudica els nostres membres. Ho estem seguint de prop», va assenyalar un alt càrrec d'aquesta associació, que ha demanat no ser identificat.

Aquest boicot, negat pel Govern saudita, afecta també fabricants de roba, com Mango i Inditex, membres d'IHKIB i que tenen factories a Turquia des d'on s'exporten peces a desenes de països, entre ells l'Aràbia Saudita.

«El boicot de facto dificulta molt les exportacions. El Ministeri de Comerç és conscient de la situació i ho estan seguint», explica l'IHKIB. «El problema es resoldrà o empitjorarà. Afectarà altres països», afegeix aquesta mateixa font.

Les tensions diplomàtiques entre Ankara i Riad han augmentat en els últims anys pel seu suport a bàndols oposats en diversos conflictes de la regió, com Líbia o Qatar.