El Consell de Ministres va tornar a aprovar ahir el projecte de llei contra el frau fiscal que prohibeix les amnisties fiscals, la tramitació parlamentària va decaure al febrer de 2019, per l'avançament electoral.

La norma, amb la qual Hisenda espera recaptar 800 milions d'euros addicionals cada any, baixa de 2.500 a 1.000 euros els pagaments en efectiu entre professionals i empreses, introdueix un major control sobre l'ús de noves tecnologies, com les monedes digitals, i prohibeix el programari de doble ús, entre altres mesures.

«Prioritat» de l'executiu

Així ho va anunciar ahir la portaveu del Govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on va destacar que la lluita contra el frau fiscal és una «prioritat» de l'executiu perquè «no hi ha justícia social ni tributària si alguns pretenen eludir els seus compromisos i obligacions que tenen la resta». Aquest projecte de Llei disminueix d'un milió a 600.000 euros, l'import la superació comporta la inclusió en el llistat de deutors de la Hisenda Pública. L'objectiu, segons el Govern, és fomentar l'ingrés de deutes per part dels grans deutors amb la Hisenda Pública. Així mateix, s'inclou expressament en la llista de deutors a la Hisenda Pública, al costat dels deutors principals, als responsables solidaris. Amb això es persegueix que les implicacions d'aparèixer en el llistat arribin en major mesura als veritables responsables dels deutes.