Divulgar les funcions del mediador d'assegurances, la seva importància social i econòmica, i la seva necessitat en el món actual són els objectius que es marca el Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona per celebrar els dies 20 i 22 d'octubre els actes de la Setmana Mundial del mediador que enguany arriba a la seva 46a edició. Aquest any, però, el format serà diferent i s'ha adaptat a les actuals circumstàncies de l'emergència sanitària de la covid-19. Això no ha estat impediment perquè s'hagi confeccionat un atractiu programa que es podrà seguir gràcies a les noves tecnologies.

Des del col·legi tenien molt clar que havien de continuar endavant com a bona mostra de la voluntat que hi ha de superar aquests difícils moments. No haurà estat fàcil però la Setmana Mundial del Mediador tira endavant amb les mateixes ganes i il·lusions que en anteriors edicions.

En la salutació que fa en el programa oficial, el president del col·legi, Jordi Triola, ho té molt clar. «Sé que és agosarat el fet de voler fer una Setmana Mundial amb aquests antecedents durant tots aquests mesos complicats, i encara no veiem del tot el final del túnel» però així i tot «aprofitant les noves tecnologies celebrarem una Setmana Mundial diferent via streaming, intentarem, gràcies a internet, que tots els que treballem per a la família mediadora i el que representa la puguem arribar a desenvolupar amb una certa normalitat».

Perquè realment, l'esperit de la Setmana Mundial segueix vigent. «L'esperit que sempre hem defensat de la Setmana Mundial és que realment sigui aquell lloc per poder parlar amb tots els actors de la mediació, amb un to professional i amigable alhora, intercanviant els diferents punts de vista, però sempre sumant, com he dit en diverses ocasions, evidentment que en aquesta edició no serà de tot igual». Triola fa esment en la seva salutació al fet que serà una edició molt especial però renovant un any més les ganes perquè «les comunicacions ens acompanyin i facin que aquesta diferència sigui la que ens porti a celebrar aquesta edició del tot especial».

El desig no pot ser un altre que tornar a la normalitat com més aviat millor a «fi que tots puguem compartir de nou l'intercanvi d'opinions i poder-nos saludar de forma normalitzadora amb una forta abraçada, una bona encaixada de mans o uns bons petons i segellar i fer més fortes les relacions col·legials amb els nostres mediadors, familiars, asseguradores, pèrits i també els representants de la societat civil gironina i del món empresarial», segons Jordi Triola.

Aquest esforç s'ha traduït també a confeccionar un programa molt complet que arrancarà el dia 20 d'octubre, a les 6 de la tarda, amb un webinar que portarà per títol «Miscel·lània de les darreres sentències del TS i altres tribunals en matèria d'assegurances» i en què intervindran Xavier Martínez Vidal, advocat i cap de la xarxa jurídica de Mapfre Catalunya i Balears i Jordi Casagran Viñas, corredor d'assegurances i vicepresident del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona.

La Setmana Mundial va instaurar-se en el V Congreso Panamericano de Productores de Seguros -organitzat per COPAPROSE- celebrat a Madrid el mes de maig de 1974. En aquest congrés va aprovar-se una moció que establia la creació de la «Setmana Mundial dels Productors d'Assegurances», que tindria lloc del 22 al 27 d'octubre de cada any, en commemoració de la Primera Reunión Mundial de Productores de Seguros (Buenos Aires, 22 al 27 d'octubre de 1972) i de la Carta de Buenos Aires. A l'esmentada moció, efectuada pel consell director de COPAPROSE (Confederación Panamericana de Productores de Seguros), va adherir-s'hi el BIPAR (Bureau International des Producteurs d'Assurances et de Réassurances), per acord del seu comitè de direcció, amb la qual cosa la celebració d'aquesta Setmana va adquirir caràcter mundial.