El Departament d'Agricultura ha presentat al Govern deu projectes, valorats en més 3.000 milions d'euros, per tal que puguin rebre finançament dels fons europeus per a la reconstrucció. Segons va explicar la consellera Teresa Jordà, es tracta de projectes amb què el departament ja estava treballant però «en lloc de materialitzar-los potser en quinze anys potser es podran fer en cinc», va exposar.

Jordà va concretar que, entre aquests projectes, s'inclou la modernització dels regadius i un dels principals és el del canal d'Urgell, que supera els 1.000 milions. Tot i això, la consellera va recordar que aquests fons europeus es transferiran entre els anys 2021 i 2025 a l'estat espanyol i serà aquest qui acabarà decidint com es distribuiran.

La consellera Jordà ho va explicar en el marc de la 1a jornada Networking Segrià 2020 «Aposta per tu i per un món més rural», que es va celebrar a l'Escola Agrària d'Alfarràs.Durant la inauguració, va reiterar la importància que els joves es formin i innovin i, en aquest sentit, va destacar la importància de programes com és el cas de l'Odisseu per facilitar que aquests joves es quedin o tornin al territori i puguin viure del sector agroalimentari. La consellera va destacar que «el sector primari és imprescindible, competitiu i sostenible i ha de liderar la sortida de la crisi».