El Banc d'Espanya ha tornat a advertir els consumidors financers que han d'informar-se sobre les característiques de les targetes revolving abans del seu ús i parar especial atenció al tipus d'interès aplicat i a les modalitats de pagament que ofereix. En una nova publicació al Portal del Client Bancari, la institució ha alertat els clients que, si no coneixen bé com funciona aquest tipus de crèdit, que permet ajornar els pagaments en quotes fixes o en un percentatge del crèdit disposat, de manera que el límit es va renovant amb la part de la quota destinada a amortitzar el capital ja gastat, poden «donar-li un ús inadequat i ficar-se en problemes».

Segons ha reconegut, aquest producte s'ofereix generalment als clients amb la denominació de targeta de crèdit i, en molts casos, es comercialitza sense que aparegui la paraula revolving «i de vegades sense informar adequadament de les característiques d'aquest tipus crèdit associat», podent oferir-se també en col·laboració amb grans comerços o intermediaris sota la marca comercial d'aquests.

A més, ha avisat que hi ha altres targetes de crèdit que permeten diverses modalitats de pagament, sent molt habituals les que funcionen per defecte com a crèdit a final de mes sense interessos, però que, en determinades situacions, poden operar com a revolving.

Preguntar al banc

Per tot això, el Banc d'Espanya ha destacat la importància per als clients que preguntin a la seva entitat o accedeixin a la seva pàgina web o la de l'intermediari per a informar-se sobre les característiques de la targeta abans del seu ús.

En concret, ha instat a parar «especial atenció» a les modalitats de pagament que ofereix i si s'emet amb una modalitat de pagament per defecte o permet triar entre diferents opcions, a si una contractada es pot modificar la modalitat de pagament o la quota escollida i, en aquest cas, com fer-ho i al tipus d'interès i la TAE aplicades en la modalitat de pagament ajornat.

«Aquestes característiques del crèdit associat a la targeta són especialment rellevants, fet pel qual han de destacar-se en la informació precontractual que obligatòriament ha de lliurar l'entitat o l'intermediari abans de la contractació», ha destacat el Banc d'Espanya. D'altra banda, ha avisat els usuaris que, quan ja tenen una targeta amb un crèdit concedit associat, poden rebre trucades comercials per animar-los a disposar d'aquest crèdit.