La vicepresidenta tercera de Govern i ministra d'Afers Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, preveu que l'economia espanyola creixi en el quart trimestre per sobre del l'1,5% previst per Funcas, tot i que va reconèixer que el creixement no serà de la mateixa intensitat que l'estimat pel Govern per al tercer trimestre (al voltant del 13%).

«Les nostres previsions són superiors (a l'1,5%), però és evident que el quart trimestre ha de tenir un creixement menor que el del tercer perquè és l'efecte del rebot. Davant la caiguda intensa que vam tenir en el segon trimestre, el tercer és el de rebot i el quart normalment tindrà un creixement de menor intensitat», va apuntar Calviño.

La ministra, en declaracions a RNE recollides per Europa Press, va subratllar que aquesta minoració del creixement del PIB en el quart trimestre «no és un problema», sinó tot el contrari, ja que mentre es mantingui la recuperació econòmica Espanya estaria «en el camí correcte».

La vicepresidenta va insistir que el moment actual és d'«altíssima incertesa», però ha subratllat que prevalen els indicadors positius sobre els negatius. Així, va destacar que l'ús de targetes de crèdit, per exemple, «ha pujat molt la setmana passada» i el mercat de treball continua tenint un comportament «molt positiu», de creació d'ocupació.