L'Audiència Nacional ha desestimat aquest divendres el recurs que va presentar Ryanair davant la resolució emesa pel Ministeri de Treball el passat mes d'agost, on s'obligava a l'aerolínia a anul·lar l'ERTO que afectava els 224 treballadors readmesos a les bases de Girona i les Illes Canàries.

En línia amb el govern espanyol, el tribunal creu que Ryanair va actuar de forma "fraudulenta" per eludir el pagament de salaris. En un comunicat, la Unió Sindical Obrera (USO) celebra la decisió de l'Audiència Nacional i considera que la sentència "torna a donar la raó" als sindicats.

Inicialment, Ryanair va presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a finals de 2019 que afectava fins a 244 treballadors de Girona i les Canàries. Posteriorment, a finals d'abril, l'Audiència Nacional va tombar l'expedient, obligant a l'empresa a readmetre els treballadors "amb les mateixes condicions de feina que tenien abans de l'acomiadament col·lectiu".

Llavors, Ryanair va presentar una sol·licitud per incloure en un ERTO de força major a 206 empleats. Davant aquest escenari, els sindicats van interposar un recurs argumentant que l'aerolínia pretenia que el SEPE abonés les prestacions derivades de l'ERO.