"El teletreball no és obligatori". La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit que la Generalitat no té per ara la possibilitat de regular l'àmbit dels centres privats perquè no en té les competències. Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu, Budó ha asseverat que sí que cal promoure el teletreball: "És un deure de les empreses fomentar-lo". Tot i això, des del departament de Treball, insisteixen que aquesta mesura sí que és "obligatòria". La consellera de la Presidència ha fet autocrítica en nom del Govern i ha emplaçat l'executiu en funcions a "millorar la comunicació" de les mesures anti-covid: "És molt important comunicar els missatges sense generar confusió".

Budó ha negat, però, "cops de colze" al si del Govern, malgrat les tensions entre departaments. El conseller Chakir el Homrani manté que el teletreball ja és obligatori, però la portaveu de l'executiu en funcions l'ha tornat a desautoritzar: "Les empreses han de prioritzar i promoure el teletreball (...), però és cert que no és una norma laboral, no és obligatori". La consellera sí que ha tornat a reclamar les competències per imposar el teletreball.

Budó també ha explicat que no hi ha cap document previst per acreditar que un treballador o treballadora no pot fer teletreball i que, per tant, s'ha de desplaçar fora del domicili: "No estem en aquest escenari, perquè no hi ha cap restricció de mobilitat", ha argumentat.

Per altra banda, la consellera ha apuntat que el Procicat treballa per decidir, aquesta setmana, si manté o no les classes online a les universitats. S'espera que se celebrin reunions per abordar aquesta qüestió al llarg de dimecres.