Ecolium, una nova empresa amb seu a Viladamat, ha aixecat la persiana amb l'objectiu de promoure el consum d'energies renovables al màxim nombre d'usuaris. La companyia s'ha constituït recentment com a societat anònima i compta amb un capital inicial de 150.000 euros. El compromís dels seus responsables és invertir 1,35 milions d'euros addicionals en els propers 24 mesos.

En aquest sentit, Ecolium compta amb el suport de socis amb experiència empresarial, com ara Sergi Audivert i Miquel Àngel Bonachera, fundadors d'AB Biotics, una consolidada companyia fundada a Girona i especialitzada en els probiòtics i la medicina de precisió.

També és accionista Albert Grabalosa de Metàl·liques Grabalosa, una empresa dedicada a la fabricació de tot tipus de tancaments metàl·lics que té unes instal·lacions de 7.000 metres quadrats a Bellcaire d'Empordà. Nufri, grup lleidatà especialitzat en la producció i comercialització hortofrutícola també participa en l'accionariat.

Aquesta última s'encarrega de la comercialització energètica de la societat a través de la seva divisió Energia Nufri. Ecolium neix per subministrar energia verda a la major part possible d'usuaris i a un preu que els permeti reduir la factura de la llum. A la seva pàgina web ofereixen tarifes tant a particulars com a empreses.

«Nosaltres comprem energia renovable, hi apliquem un marge just i ens centrem en l'experiència dels nostres clients. Volem subministrar energia verda al màxim d'usuaris possible, fer-los entendre que no és cara», assegura Guillem Pous Marisch, director d'Ecolium.

A l'empresa hi treballen actualment 8 persones i no pretenen ser gaires més per no «carregar l'estructura». Pous explica que «altres empreses tenen departaments comercials i gestors comissionistes que redunden en un cost més elevat de l'energia per al client. Només eliminant intermediaris i aplicant marges ajustats, no només podem consumir 100% ecològic sinó que a més podem reduir la factura de la llum de qualsevol família».

Tot i que el seu objectiu és arribar a un màxim nombre d'usuaris, els responsables d'Ecolium es volen centrar en aquells clients «que tenen consciència social, gent que vol posar un gra de sorra per millorar el nostre món. Ecolium és l'empresa dels ecologistes pragmàtics».

De moment, treballen amb energia d'origen solar, eòlica i hidràulica, i és la fotovoltaica la que se situa al centre de les seves previsions actuals i del futur. «Sense cap mena de dubte, ara mateix presenta totes les avantatges». Un altre dels punts que vol potenciar Ecolium és el de portar l'autoconsum energètic a l'abast de tothom. «Som l'única empresa que enfoca la xarxa elèctrica com si fos un grup electrogen: l'energia volem que sorgeixi de cada una de les nostres teulades i de les nostres empreses. La xarxa elèctrica només ha de ser un suport. Així tindrem un món millor, més sostenible per als nostres fills», remarca Pous, que ha iniciat aquest projecte després de 22 anys d'experiència dins del sector energètic.

La companyia empordanesa centra els seus esforços en el mercat català, però estan oberts a operar a tot Espanya. De moment, a l'estiu del 2021 tenen previst comptar amb oficines obertes a cada província catalana.