La companyia de serveis tecnològics Lleida.net va fer el salt ahir a la Borsa de Nova York, després de créixer en el mercat alternatiu borsari (MAB) de Madrid i París. L'empresa, fundada el 1995 a Lleida per Sisco Sapena, està especialitzada a proveir serveis de firma digital i processos de contractació i notificació electrònica certificats, i en els últims anys ha crescut gràcies als serveis de missatges SMS professionals. L'empresa ha debutat a la plataforma de negociació internacional OTC Markets, després d'haver multiplicat per nou el seu preu aquest any.

El toc de campanya de sortida, en realitat, va ser virtual. Els directius de la companyia estaven «telepresents», mentre que el mercat va posar un vídeo amb el compte enrere que culminava a les 15.30 hores.

La companyia va sortir a 10 dòlars, un preu pròxim als 8,75 euros que cotitza en el MAB i els 9 euros de l'Euronext, on també té registrada les seves accions.

«Ens complau donar la benvinguda a Lleida.net d'Espanya a la creixent llista d'empreses internacionals que operen a OTCQX», va dir Jason Paltrowitz, vicepresident executiu de serveis corporatius d'OTC Markets Group. «El mercat OTCQX ofereix a les empreses globals qualificades un accés eficient i rendible en els mercats de capitals dels EUA sense els onerosos requisits de registre de la SEC o la necessitat de canviar els seus informes financers i de divulgació», va afegir.