La companyia tèxtil Nylstar, amb seu a Blanes, ha desenvolupat una mascareta que evita la proliferació de bacteris, virus i fongs en el teixit després de certificar que molts contagis de Covid es produeixen per tocar-lo amb les mans.

L'empresa ha certificat que el coronavirus traspassa en molts casos aquesta tela, incapaç de frenar-lo, i allibera microfibres contaminades a les mans.

Les màscares de Nylstar, que a més són completament reciclables, eviten aquesta situació i tampoc genera pelusses que escampin després aquestes partícules per l'aire.

La tecnologia utilitzada és pròpia de la companyia gironina basada en l'ocupació de ions de plata que s'insereixen en la matriu del teixit per inhibir que hi proliferin bacteris, virus o fongs.

L'última creació d'aquesta indústria tèxtil líder en fabricació de fils d'alta qualitat es pot rentar fins a un centenar de vegades sense que perdi propietats.

El president de Nylstar, Alfonso Cirera, adverteix a més, que la majoria de mascaretes es confeccionen amb teixits altament contaminants que desprenen microfibra que, a més, es diposita en l'aigua en rentar-les.

"Observem que la lluita contra el virus estava generant uns nivells de residus sanitaris i no sanitaris impossibles de gestionar si no es feia res", ha indicat Cirera.

El màxim responsable de la companyia explica que investigaven la reducció de microfibres en tot tipus de teixits des de feia anys i que van veure que la Covid podia disparar la seva presència al medi ambient.

Nylstar ha creat ara aquest producte que, un cop compleix la seva funció, és recollit i reciclat a la planta de la companyia per generar-ne un altre similar.