Ryanair va registrar unes pèrdues de 197 milions d'euros durant el seu primer semestre fiscal (d'abril a setembre), una xifra que contrasta amb el benefici de 1.150 milions d'euros que va obtenir durant el mateix període de l'exercici anterior. D'altra banda, els ingressos de l'aerolínia durant el període van patir un descens interanual del 78%, passant dels 5.390 milions d'euros l'any passat als 1.180 milions d'euros actuals. Segons ha explicat la companyia a través d'un comunicat, la caiguda d'ingressos i beneficis es deu a la reducció del tràfic de passatgers provocada per la covid-19.

Entre abril i setembre, Ryanair va transportar 17,1 milions de persones, un 80% menys en comparació amb els mateixos mesos de l'any anterior. De fet, segons detalla la companyia, el 99% de la seva flota va quedar-se a terra entre mitjans de març i finals de juny.

Durant els mesos més durs de la pandèmia, el grup es va dedicar exclusivament a repatriar passatgers i a operar vols de rescat. D'altra banda, i tenint en compte les noves restriccions que s'estan aplicant als diferents països per fer front a la segona onada, Ryanair creu que tancarà l'exercici amb pitjors xifres de les previstes. Segons l'empresa, la seva capacitat durant el 2021 serà del 40% i no del 60%, com s'havia estimat inicialment.