La crisi del coronavirus ha provocat una disminució dels contractes de lloguer residencials i comercials i n'ha «disparat» l'oferta. En canvi, ha impulsat la venda de sòl per a activitats econòmiques. «Aquest any, segurament, vendrem més sòl que l'any passat», va vaticinar el director de l'Incasòl, Albert Civit, a l'exposició organitzada per celebrar el 40è aniversari de l'entitat.

Un dels principals reptes de l'organització de cara als pròxims anys és incrementar el pes de l'habitatge assequible sobre el parc d'immobles. Civit va reconèixer que les administracions han «fet tard» i va demanar al Govern espanyol «ajustar» la fiscalitat d'aquests habitatges per incentivar-ne la promoció per part d'empreses privades.

En relació amb la llei per limitar els preus dels lloguers, Civit va assegurar que és «una mica aviat» per valorar-ne les conseqüències. «Necessitem un o dos mesos més per avaluar realment si aquest decret ha abaixat els preus, que és la nostra intenció, o si és neutre», va explicar. La pandèmia del coronavirus ha provocat una disminució del volum de negoci i un augment de l'oferta de lloguers, tant d'habitatges com de locals comercials. Tot i això, el director de l'Incasòl va reconèixer que encara no se sap a quins segments del lloguer s'ha produït aquest fenomen o si finalment impactarà en els preus. «Hem de ser prudents», va manifestar, i va afegir que «l'àrea metropolitana ha deixat de ser l'objectiu principal de les grans operacions, sobretot per a activitat econòmica, que s'estan desplaçant cap a l'interior. És aquí on hem de focalitzar els esforços».