El Consell de Ministres va aprovar la setmana passada el projecte de reforma de la llei de la cadena alimentària per reforçar la protecció dels agricultors i ramaders. El Govern adapta, així, la legislació espanyola a la directiva europea que amplia amb noves mesures contra pràctiques comercials deslleials, segons va assegurar recentment el ministre d'Agricultura, Luis Planas.

El projecte de llei al qual es va donar llum verda completa l'anterior sobre la cadena alimentària aprovat el mes de febrer passat, després que agricultors i ramaders de tot Espanya posessin en marxa el mes de gener una sèrie de protestes pels baixos preus en origen dels aliments. Amb aquest decret, es va prohibir la venda a pèrdues i les campanyes de publicitat enganyoses, i ara el Govern dona llum verd a una segona fase amb la qual traslladarà la directiva comunitària.

Entre les novetats de la norma, Planas va destacar que qualsevol transacció dels operadors de la cadena que en part s'hagi produït a Espanya tindrà cobertura a tota la Unió Europea. És a dir, un productor espanyol podrà tenir protecció en la seva operació amb un comprador d'un altre país. A més, s'amplien els productes coberts per la llei, de manera que als productes agrícoles i ramaders s'afegeixen ara els aliments transformats, com el pa, la xocolata o la cervesa.