El BBVA va assegurar ahir que no té «cap pressa» per tancar una eventual fusió amb el Banc Sabadell i que les negociacions i les anàlisis de l'operació «estan encara en una fase molt primerenca». En una intervenció a la XVII Trobada del Sector Financer, el conseller delegat del BBVA, Onur Genç, va assegurar que miren el Sabadell «en el context de moltes altres» oportunitats que tenen sobre la taula per la «flexibilitat que atorga la venda de la filial als EUA», que s'ha fet per 9.700 milions d'euros. Segons Genç, la venda és una «operació extraordinària» que genera un «enorme valor per als accionistes» i els aporta «àmplies opcions estratègiques». «Només farem operacions si generen valor per a l'accionista», va remarcar.

El conseller delegat del BBVA va recordar que l'obertura de converses formals amb el Sabadell «no implica que s'hagi pres cap decisió» i que «no hi ha cap certesa que se'n prengui una». Genç va dir que amb la venda de la seva filial als EUA tenen un ampli ventall d'opcions per invertir el capital de manera rendible. «Hi ha moltes oportunitats per competir per aquest capital», va afirmar el màxim responsable de l'entitat.

Fins a 1.500 oficines menys

Si s'acaba formalitzant la fusió, les conseqüències a nivell laboral poden ser d'envergadura. La unificació d'ambdues entitats provocarà el tancament d'entre 1.200 i 1.500 oficines i una retallada massiva de personal. La major part de l'impacte de la fusió recauria sobre Catalunya, que és on els dos bancs tenen bona part del seu negoci.